Головна Сторінка » Картина українського художника Данила Ноздрі експонується у Південній Кореї

Картина українського художника Данила Ноздрі експонується у Південній Кореї

0

Цими днями в південнокорейському місті Пхьонтек за ініціативи Посольства України в Республіці Південна Корея проходить Тиждень української культури. Родзинкою дійства стала виставка картин дітей-учасників Міжнародного художнього фестивалю МАЛЮЙ.UA.WAR, організованого Асоціацією розвитку міжнародних звʼязків ADRUM.

Серед живописних робіт – знане полотно «Червона калина – Україна переможе!» 14-річного киянина, володаря 5 європейських Гран-прі, художника-абстракціоніста Данила Ноздрі.

Про це повідомляє «Оперативна Україні інфо».

Наразі картину вже демонстрували на багатьох виставках у нашій країні (Київ, Вишгород, Рівне, Старий Самбір, Львів, Чернівці) та закордоном (Чорногорія, Албанія, Китай, Японія, Північна Македонія, Болгарія).

Данило Ноздря «Червона калина – Україна переможе!», 2023 р., полотно, акрил, 90х70 см.

Президентка ADRUM Тетяна Колесніченко розповідає:

«Мешканці й гості Пхьонтеку мають гарну можливість дізнатись багато цікавого про культуру і традиції України. Дуже символічно, що картина Данила Ноздрі співпадає за назвою з Танцювальним товариством «Калина» Сеульського університету іноземних мов Hankuk. Саме артисти цього колективу, що обʼєднує представників української громади Південної Кореї,  виступили на церемонії відкриття Тижня».

Насамперед Данилове полотно «Червона калина» вражає своєю лаконічною колористикою і високим емоційним посилом. Відома українська мистецтвознавиця Валентина Єфремова зазначає:

«Не перестаю дивуватись живописному таланту Данила Ноздрі! Й ця картина – одна з моїх найулюбленіших. Автору вдалося напрочуд виразисто розкрити національну ідею українців: завжди сміливо відстоювати свободу та незалежність. Тут, як ніколи, доречний мінімалізм фарб: біле, червоне, чорне. Але що за сила духу!».

Сам Данило – вельми гордий, що його робота мандрує Світом, допомагаючи людям у різних країнах – краще зрозуміти патріотичні почуття українських дітей.

Тож юний митець не зупиняється і постійно поповнює творчий доробок. Приміром, за останній місяць він написав із десяток нових картин. Поміж них – продовження власного циклу «Важкий шлях до Перемоги»: «Маріуполь» і «Миколаїв», а також авторська варіація полотна  «Бахмут», оригінал якого висить у кабінеті генерала Валерія Залужного.

Читайте також: Український художник Данило Ноздря долучився до виставки в київській галереї «MODI»

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *