Головна Сторінка » Художник Данило Ноздря подарував свою картину музею військового госпіталю

Художник Данило Ноздря подарував свою картину музею військового госпіталю

0

Сьогодні, 17 листопада, у Києві 14-річний художник Данило Ноздря влаштував персональну експрес-виставку для українських воїнів, що знаходяться на лікуванні після поранень. Також подарував власну картину «Важкий шлях до Перемоги. Бахмут» і свій каталог «Альбом живописних робіт» – музею військового шпиталю.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Подія відбулась напередодні свята – Дня сержанта Збройних Сил України. Воно відзначається офіційно згідно Указу Президента України, «вшановуючи відданість, відповідальність та професіоналізм сержантів і старшин ЗСУ, їх мужність та героїзм у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, з метою примноження військових традицій сержантського і старшинського складу».

Подароване полотно «Бахмут» є авторською варіацією Данилової роботи, яка знаходиться в кабінеті генерала Валерія Залужного. Навзаєм тоді Головнокомандувач ЗСУ презентував талановитому митцю – Прапор України зі своїм автографом.

Високо оцінив картину всесвітньовідомий український художник-баталіст Андрій Серебряков:

«Робота Данила Ноздрі – вкрай емоційна, точно передає напружену ситуацію боїв під Бахмутом, відображає незламність нашого війська та вселяє віру в Перемогу».

Данило Ноздря «Важкий шлях до Перемоги. Бахмут», 2023 р., полотно, акрил, 70х90 см.

До речі, створити цю картину – юного живописця надихнула пісня Тараса Тополі «Фортеця Бахмут». І тепер у Данила налічує вже цикл полотен під назвою «Важкий шлях до Перемоги», в який увійшли: «Київ», «Харків», «Херсон», «Маріуполь», «Одеса», «Миколаїв», «Дніпро». А щойно написана «Авдіївка» буде експонуватись 23 листопада у Центральному будинку художника на Всеукраїнській виставці «Художники на захисті країни».

Наразі «військові» картини Данила Ноздрі найближчими тижнями можна побачити в київській арт-галереї «Візантія» та на Печерську в бібліотеці за адресою: вул. Генерала Алмазова,14.

Читайте також: Український художник Данило Ноздря долучився до благодійної акції на підтримку безпритульних тварин

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *