Головна Сторінка » Художник Данило Ноздря із Києва посів І місце в конкурсі Tokyo Art Ninja

Художник Данило Ноздря із Києва посів І місце в конкурсі Tokyo Art Ninja

0

Щойно оголосили результати конкурсу Tokyo Art Ninja (третій сезон) творчого змагання міжнародної мережі Constellation World Talent Network. У номінаціі «Конкурс художників» (вікова категорія 11-14 років) І місце посів 13-річний киянин Данило Ноздря.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

За останні 7 місяців Данило спромігся отримати біля 20 нагород вищого ґатунку на престижних арт-випробуваннях у Європі та Україні, зокрема пʼять Гран-прі.

Проте, побачивши в Інтернеті умови змагань у Tokyo Art Ninja, хлопець не вагавсь ані миті. Адже серед його кіно-уподобань – мультсеріал «Ніндзяго: Майстри Спінджицу». До того ж, на зимових  канікулах у Карпатах Данилові прийшла ідея: намалювати картину з японськими мотивами.

Данило Ноздря «Дерево на вершині гори», 2023 рік, полотно, акрил, 90х60 см

Звісно, були сумніви: чи приймуть цю роботу до конкурсу в Україні. Позаяк Данило – художник-абстракціоніст  і через те траплялися непоодинокі випадки, коли керівництво деяких українських арт-змагань відмовлялось брати до розгляду полотна юного митця, пояснюючи це тим, що діти «так не малюють».

«По телевізору я бачив замальовки  про туристичні  принади Японії. Мрію колись побачити їх живцем. Також було б класно: повезти до цієї чудової країни  виставку моїх картин. Дуже вдячний японському народові за велику підтримку нас, українців, у визвольній боротьбі проти рашистів. Україна обовʼязково переможе»,- розповідає Данило Ноздря

Tokyo Art Ninja без роздумів узяв картину Данила Ноздрі «Дерево на вершині гори» для оцінки членами журі. Була створена персональна конкурсна сторінка учасника, яку представляли на Алеї Талантів творчої платформи «Алея Зірок України». Як результат: 98 балів із 100 можливих і перше місце.

«Напрочуд цікава, професійно виконана робота! Композиція має невеличкий дисбаланс. Але в цьому, як на мене, й полягає родзинка. Прекрасна ідея, що концентрує прагнення підноситись до світила з вершини гори, символу стабільності та міцності! Чудодійна колористика! Гарно поєднані динаміка і статика: природній ріст і міцне коріння»,- вважає членкиня журі, художниця та арт-менеджерка Наталія Камінська.

Пораділа високій Даниловій нагороді знана українська мистецтвознавця Ірина Клімова:

«Дерево – це символ гармонійного поєднання Всесвіту та людини в культурах багатьох народів. На полотні Данила Ноздрі зображення дерева набуло епіцентру емоцій, які притаманні самому автору. Художнику вдалось досягти пікового ступеня узагальнення, що дає можливість глядачу знаходити все нові й нові сенси, все нові й нові власні асоціації».

До речі, зараз Данило Ноздря готується прийняти участь у Всеукраїнській художній виставці «Любов як життя» в Центрі Української культури та мистецтва.

Читайте також: Киянин Данило Ноздря став одним із переможців Міжнародного художнього фестивалю МАЛЮЙ.UA

 Київський художник Данило Ноздря виборов Гран-прі на Міжнародному арт-конкурсі в Монако

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *