Головна Сторінка » Експерти прокоментували загадковий спалах над Києвом

Експерти прокоментували загадковий спалах над Києвом

0

Таємничий яскравий спалах, який учора, 19 квітня, пізно ввечері спостерігали жителі столиці та навколишніх міст і сіл, навряд чи був спричинений супутником NASA.

Про це заявили експерти The Alpha Centauri – відомого некомерційного освітнього проєкту про космос, повідомляє Pravda NEWS.

Там вважають, що кияни в небі бачили болід – великий яскравий метеор, що має вигляд вогняної кулі. Науковці говорять, що такі метеори доволі рідкісне явище на Землі. Болід входить в атмосферу із надзвуковою швидкістю. Його поверхня сильно нагрівається через тертя об атмосферу, і навколо метеора утворюється велика яскрава оболонка з розжарених газів. Політ боліда дуже гучний, схожий на звуки грому.

А те, що це не міг супутник NASA експерти пояснюють тим, що траєкторія його польоту у той час не проходила над Україною.

Водночас у Головному центрі спеціального контролю (ГЦСК) Національної системи сейсмічних спостережень зазначили, що напередодні о 21:57 за київським часом інфразвуковими засобами на території України зареєстрована високоенергетична акустична подія. Розрахункове місце епіцентру вибуху – Київська область:

“Подія, ймовірно, пов’язана із входом космічного тіла в щільні шари атмосфери, інформація уточнюється”.

Додамо, що раніше повідомили, що причиною яскравого спалаху в Києві ввечері 19 квітня могло стати падіння супутника RHESSI. NASA анонсувало, що їхній 300-кілограмовий супутник увійде в атмосферу саме цього дня. Згодом у NASA заявили, що то був не їхній супутник.

Читайте також: У небі над Києвом помітили унікальне природне явище (фото, відео)

Дивіться також відео: «Благодійність під час війни: з перших уст». Випуск 4(голова Благодійного фонду Наталія Валевська)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *