Головна Сторінка » Дмитро Кулеба: «Жоден сантиметр української землі не буде предметом поступок»

Дмитро Кулеба: «Жоден сантиметр української землі не буде предметом поступок»

0

Заяви деяких західних політиків не змінюють позиції нашої влади. Україна не поступиться своїми територіями та виступає лише за повернення землі у міжнародно визнаних кордонах.

Про це в інтерв’ю “РБК-Україна” розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє Pravda NEWS.

За його словами, будь-хто може говорити про будь-що будь-де, це їхнє право:

«Позиція президента, позиція України максимально чітка: міжнародно визнаний кордон України. І жоден квадратний сантиметр української землі не буде предметом дипломатичних або військових поступок».

Міністр також прокоментував матеріал The Washington Post, в якому зазначали, що в адміністрації Байдена є три моделі завершення війни в Україні.

«Ці моделі на переговорах президентів Джо Байдена і Володимира Зеленського не обговорювали. Американська сторона не порушувала питання ні про які моделі», – сказав Дмитро Кулеба.

Так, нещодавно авторитетне американське видання The Washington Post опублікувало матеріал, в якому йдеться, що в адміністрації президента США Джо Бадена бачать три різні моделі того, як могла б завершитися війна в Україні шляхом переговорів, а саме:

  • виведення російських військ з усієї території України, включно з Кримом та Донбасом;
  • відведення окупаційних військ на лінію 2014 року;
  • виведення військ рф з української території включно з Донбасом, але без Криму.

При цьому, як пише видання, Президент України Володимир Зеленський чітко дав зрозуміти, що не підтримає два останніх варіанти, оскільки вони передбачають втрату територій.

Читайте також: Виступ Володимира Зеленського в американському Конгресі: 5 ключових тез

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *