Головна Сторінка » Амадор Лопес: «Війна зробила нас ще сильнішими»

Амадор Лопес: «Війна зробила нас ще сильнішими»

0

Співак, хореограф, шоумен Амадор Лопес розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Оперативній Україні інфо»та Pravda NEWS про участь у благодійних концертах, творчість під час війни, як оволодів українською мовою та ін.

Співак, хореограф, шоумен Амадор Лопес та директор, головний редактор ІА «Оперативна Україна інфо» Юрій Іванов.

– Ви сьогодні долучилися до чудового благодійного заходу. Розкажіть про участь у ньому.

– Я обов’язково долучаюся до майже усіх благодійних заходів, тому що це наші діти, наше майбутнє. Я роблю все можливе й неможливе, щоб продовжити їхнє дитинство, яке вкрали рашисти. Я хочу, аби завжди вони усміхалися, були оточені любов’ю. Щоб знали, що завжди є люди, які роблять все, аби продовжити дитинство. Дуже дякую організаторам, що запросили.

– За час війни наскільки змінився Ваш репертуар?

– Раніше в мене було більше іспанських пісень, але й траплялися українські. Зараз стараюсь більше на українські звертати увагу, але все одно намагаюся робити україно-іспанський симбіоз.

– До речі, а де Ви застали війну?

– Дома, в ліжку. Для мене все було несподівано. Коли все почалося, я взагалі не знав що робити, куди бігти! Мама тут зі мною, вона в шоці була. Але думаю, що всі українці відчули це на собі. І хочу сказати, що війна зробила нас ще сильнішими. Україна завжди була така сильна нація, незламна. А зараз Україна – найкраща в усьому світі, тому що ми даємо такий приклад усьому світу, що поборемося за свою землю, не віддаємо нікому ні сантиметра. Також даємо приклад, як любити свою країну, поважати.

– До речі, у Вас така чудова українська мова, хоча Ви іспанець! Поділіться секретом, як Ви отак змогли її опанувати?

– Ніяк. Я просто почав розмовляти. Дуже багато років намагався перейти саме на українську мову, тому що дуже люблю її. Але, коли почав розмовляти українською мовою, всі казали, що я смішно розмовляв, тому трішки соромився. А 24 лютого прокинувся і одразу почав розмовляти українською. І мені стало все одно, що люди казали: смішно-несмішно, правильно-неправильно. Я намагаюся і вважаю так: ти живеш в Україні, любиш її, ставишся з повагою, любиш свій дім, треба розмовляти українською мовою, тому саме українська мова – це наша мова, солов’їна, милозвучна, багатослівна. Для мене, коли люди розмовляють українською мовою, то хочеться постійно їх слухати. Я хочу, щоб всі розмовляли українською мовою, тому що, до речі, навіть за кордоном іноземці теж розмовляють українською мовою на підтримку України. Якщо там розмовляють українською мовою, чому ти досі не розмовляєш?!

– Тож беремо приклад з Амадора й переходимо на українську мову! Навіть ті, хто робить перші кроки, Амадор показує, що все реально.

– Так, друзі, не соромтеся. Я ж і кажу, якщо Ви до цього були російськомовні, а хочете перейти на українську, не слухайте нікого, що смішно-несмішно, ви не смішні, а чудові! Тому потрішки слухайте українські пісні, дивіться фільми в українському перекладі, читайте й розмовляйте українською!

– І наостанок Ваші побажання глядачам і читачам “Оперативної України інфо”.

– Одне – вірте в Україну, в наші ЗСУ! Хочу побажати, щоб завжди навколо Вас був карнавал, позитив, а у душі й на тілі хай буде Ваша вишиванка!

– Щиро дякую за інтерв’ю! Слава Україні!

– Героям Слава!

Дивіться також відеоверсію інтерв’ю.

Читайте також: Головний редактор ІА «Оперативна Україна інфо» привітав українців із Великоднем

У Києві відбулося відкриття художньої виставки «Образи та містерії Людмили Туркевич» (фото)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Спілкувався Юрій Іванов

Фото і відео: Максим Древаль, Анатолій Шараєвський 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *