Головна Сторінка » Акторка Олеся Жураківська очолила Театр на Лівому березі Дніпра (подробиці)

Акторка Олеся Жураківська очолила Театр на Лівому березі Дніпра (подробиці)

0

Сьогодні, 12 січня, у столичному Театрі драми й комедії на Лівому березі Дніпра з’явився новий очільник. Виконувати обов’язки директорки-художньої керівниці на час воєнного стану і до проведення конкурсу на цю посаду буде провідна акторка Театру на Лівому березі Олеся Жураківська.

Про це повідомляє Pravda NEWS з посиланням на офіційну сторінку Театру в Фейсбук.

«Раді повідомити, що сьогодні провідна акторка Театру на лівому березі Жураківська Олеся очолила рідний театр. Виконувати обов’язки директорки-художньої керівниці вона буде на час воєнного стану і до проведення конкурсу на цю посаду. Таке рішення ухвалив Департамент культури КМДА»,- йдеться у повідомленні.

За словами Олесі Жураківської, театр рухатиметься за обраним вектором – існувати в просторі сучасного європейського театру.

Напрям театру, який був започаткований Едуардом Митницьким, продовжила команда Стаса Жиркова (екс директора-художнього керівника театру) та Тамари Трунової (головної режисерки театру). За останні роки в театрі відбулися колаборації з європейськими театрами, в репертуарі з’явилися вистави, створені іноземними режисерами, ми працювали з потужною сучасною українською драматургією авторства Наталки Ворожбит, Сергія Жадана, Олександра Середіна.

Театр на лівому березі – майданчик для відкриття нових імен в режисурі та драматургії, створення спецпроєктів, роботи з молоддю, свідомого і відвертого спілкування з глядачем. Ми гастролювали містами України та Європою, налагодили успішну роботу грантового та комунікаційного департаментів.

«Наша мета на сьогодні, враховуючи обставини, в яких ми живемо, – не втратити те, що ми напрацювали, зберегти і примножити наші надбання, наші традиції. А для нашого театру традиційним є: експериментувати, не боятися говорити про важливе і бути в авангарді»,- говорить Олеся Жураківська.

Редакція ІА «Оперативна Україна інфо» вітає Олесю Жураківську із призначенням на посаду та сподівається на подальшу творчу співпрацю!

Читайте також: Олеся Жураківська: «Була неподалік Житомирської траси і відчула все жахіття війни»

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Юрій Іванов

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *