Головна Сторінка » Запорізька АЕС повністю знеструмлена через обстріли окупантів

Запорізька АЕС повністю знеструмлена через обстріли окупантів

0

Учора, 2 листопада, внаслідок російських обстрілів пошкоджені дві останні високовольтні лінії звʼязку Запорізької атомної електростанції з українською енергосистемою.

Про це повідомляє  Pravda NEWS з посиланням на «Енергоатом».

Так, о 23:04 станція перейшла в режим повного знеструмлення. Після повного знеструмлення ввімкнулися всі 20 дизель-генераторів. Наразі схема живлення власних потреб ЗАЕС оптимізована, залишили в роботі 9 дизель-генераторів.

Енергоблоки 5 та 6 переводять у холодний стан. Пального для роботи дизель-генераторів у режимі повного знеструмлення ЗАЕС залишається на 15 діб.

У компанії вважають, що вчорашні обстріли та пошкодження двох останніх високовольтних ліній звʼязку Запорізької АЕС із енергосистемою України є черговою спробою окупантів перепідʼєднати атомну станцію до російської енергосистеми.

«Найближчим часом вони намагатимуться відремонтувати та підключити лінії зв’язку ЗАЕС у напрямку тимчасово окупованих Криму та Донбасу», – зазначили в «Енергоатомі».

Через окупацію станції та втручання представників «Росатому» в її роботу можливості української сторони щодо підтримання ЗАЕС у безпековому режимі значно обмежені.

Читайте також: У Бердянську підірвали автівку колаборанта Павла Іщука

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *