Головна Сторінка » З полону повернули військову, яка вийшла заміж в оточеній “Азовсталі”

З полону повернули військову, яка вийшла заміж в оточеній “Азовсталі”

0

Учора, 10 квітня, в межах обміну полоненими повернули військову, яка вийшла заміж в оточеній “Азовсталі”, а через три дні втратила чоловіка.

Про це повідомляє Pravda NEWS з посиланням на BBC News Ukrainian.

Так, Валерія була речницею полку “Азов”. Вона потрапила в полон ще в травні минулого року, коли українські сили вийшли з “Азовсталі”.

“Як вона себе почуває, наразі сказати не можемо. Ми ще її не бачили. Всі деталі будуть згодом”, – розповіли в “Азові”.

Рік тому військова публікувала фото і відео з підземель “Азовсталі”, поки їх щодня обстрілювали з повітря, моря та суші. Зі своїм чоловіком Валерія познайомилася три роки тому, коли керувала пресслужбою в Донецькому прикордонному загоні.

“Було таке відчуття, що це людина, яку я мала зустріти. Він реально просто увійшов у моє життя”, – згадувала Валерія про Андрія. Він служив у прикордонних військах.

Дівчина має інвалідність з дитинства і була непридатна до військової служби у невоєнний час. Але 24 лютого її мобілізували. Врешті вони разом із Андрієм опинилися в оточенні на “Азовсталі”. Коли чоловік потрапив під обстріл і був поранений, то прийшов до Валерії і запропонував одружитися. Вони вирішили зробити це 5 травня – в день народження полку “Азов”. Зняли весільні бункерні фото, а каблучки виготовили з фольги. Уже 7 травня Андрій загинув від російського авіаобстрілу.

Голова пресслужби “Азову” Орест Козацький, який також був на “Азовсталі” і повернувся з полону раніше, нині опублікував фото з Валерією

“Моя Нава”, – написав він, під таким псевдо Валерію знали в соцмережах.

Нагадаємо, вчора Україна повернула близько 100 полонених – військових, моряків, прикордонників, нацгвардійців. Серед них – оборонці Маріуполя, “Азовсталі”, Гостомеля. Дехто був серйозно пораненим.

Читайте також: У Києві створили новий мурал, присвячений полоненим захисникам “Азовсталі” (фото)

Дивіться також відео: Українська співачка Солоха розповіла про участь у благодійних заходах та творчість під час війни

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *