Головна Сторінка » Юрій Ванетик: Немає в нас жодної війни Техасу зі США!

Юрій Ванетик: Немає в нас жодної війни Техасу зі США!

0

Проблема адекватної захищеності кордону США із Мексикою жваво обговорюється американськими політиками ось вже понад 20 років. Щомісяця десятки тисяч мексиканців нелегально прориваються до Штатів.

Окремі експерти впевнені, що небувалий ажіотаж навколо питання надійності американо-мексиканського кордону саме зараз є підставою для того, щоб заблокувати (або ж суттєво відсунути у часі) допомогу, зокрема, Україні республіканцями-трампістами. Для них це – одна із спроб дискредитувати демократів та адміністрацію Байдена, зробивши в результаті так, щоб нинішній президент-кандидат підійшов із максимально низьким рейтингом до виборів у USA в листопаді нинішнього року.

«Так, це все відбувається в контексті виборів. США, безперечно, повинні стежити за ситуацією навколо Ізраїлю, України, росії тощо. Але, здебільшого, питання кордону сьогодні – це питання про те, що Америка має більше уваги приділяти власним, а чужим проблемам, які ми зробили нашими. Такою є позиція республіканців», – зазначив адвокат, політичний стратег та член Ради директорів міжнародної правозахисної агенції WEST SUPPORT (США) Юрій Ванетик.

«Їхня позиція – відповідальність за дії та робота за законом, – продовжує Юрій Ванетик. Якщо закон каже, що можна жити у США за такими-то й такими-то правилами, то ті, хто порушують ці правила, ніби проїжджають по тих, хто сумлінно сплачує в нас податки, усе робить правильно та законно. Але! Підхід заборон – відверто примітивний. Заборонити, звичайно ж, можна багато. Проте, закрити величезний перехід через мексиканський кордон – це як заборонити, наприклад, проституцію. Вона що, після якоїсь додаткової стіни зникне?».

За словами експерта, «усе, що вже є і що стало природним, не зміниться. Поки є США та Мексика, ситуація не зміниться. Зрозуміло, що у будь-якій справі має бути баланс. Бо коли кажуть, що усе потрібно радикально змінювати, то це адресують переважно людям, озлобленим на нинішній стан справ. Для того адресують, щоб перемогти їх емоційно».

«Не вирішується таке заборонами. Не вирішиться й скандалами – це точно. Тут мають бути адекватні виважені кроки. А те, що зараз у нас відбувається на тлі цієї темі сьогодні – розіграно. Подібними питаннями завжди грають на емоціях людей. Мені за останні дні багато хто з моїх знайомих – із Туреччини, України, країн ЄС – говорив, мовляв, «а що, у США війна через мігрантів? Має місце війна Техасу із федеральною владою країни?». Немає в нас жодної війни Техасу зі США! Є напруга і вона розіграна в контексті виборів. Це все створене, роздуте та розкручене пресою суто для кампанії. Губернатор штату Техас Ебботт – республіканець. Там останні 29 років влада була за республіканцями. Тому їхня мета нині – підняти республіканцям рейтинг, наче як відокремити їх від демократів, показавши, що Байден поганий, не робить тих чи інших актуальних для американців речей тощо. Це як ворожнеча між кланами. Як два картелі, які можуть створити щось, зробити щось таке, що їм обом піде у плюс, або ж перетворити ситуацію на ворожнечу», – наголосив Юрій Ванетик.

Та резюмував: «Окрім кордону із Мексикою є ще питання, які в нас актуалізуються перед виборами. Вони пов’язані насамперед з економікою та податками. Соціальні питання – з абортами. Це стара тема, яка ніколи не вмирає, але зараз нічого нового щодо неї немає. Найболючіше ж й найгостріше питання сьогодні – міграція.

У нас багато чого робиться дивно. Когось із талантів ми виганяємо, когось з перспективних – не цінуємо, а деякі «друзі» десятки років ллють бруд на США, а потім сюди якимось «дивом» потрапляють та дуже швидко користуються усіма відповідними правами демократичного світу».

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *