Головна Сторінка » Як живе екопарк під Полтавою взимку (фоторепортаж)

Як живе екопарк під Полтавою взимку (фоторепортаж)

0

Вихідними кореспонденти Pravda NEWS побували в “Екопарку Ковалівка”, який знаходиться неподалік Полтави. Заклад давно славиться своїми екзотичними тваринами і є улюбленим місцем відпочинку не тільки місцевих. Тож ми поглянули, як живуть його мешканці взимку.

Так, попри морозну й похмуру погоду відвідувачів у парку вистачає. Діти й дорослі поспішають побачити представників родини котячих, велике розмаїття птахів, верблюдів, альпак, кіз, лося, зебр, тигрів і багатьох інших.

Крім постійних мешканців, “Екопарк Ковалівка” став прихистком для врятованих тварин із Харкова. Адже в “Фельдман екопарку” залишатися їм було небезпечно: вони гинули від обстрілів росіян та отримували травми. Тож понад 2-2,5 тисячі тварин-переселенців прийняли в Ковалівці. Серед них – найбільша кількість копитних. А ще сюди перевезли верблюдів, лам, альпак, яків тибетських, кіз, овець, оленів, зебр, страусів ему, гривастих баранів.

Також у Ковалівці живуть два північних олені, які внаслідок обстрілів отримали опіки та осколкові враження. Один із них після вибухів втік. Знайти його не вдалося, але під час однієї з евакуацій олень сам прийшов до машини, яка їхала на Полтавщину.

“Екопарк Ковалівка”, що розташований за адресою: Полтавська область, село Ковалівка, вулиця Соснова 14, працює із 9:00 до 17:00. Дорослі можуть придбати квиток за 120 грн, а дитячий коштує 100 грн (до 5 років безплатно за наявності свідоцтва). Більше про роботу закладу можете прочитати на його сторінці у Facebook.

А для тих, хто хоче підтримати мешканців ковалівського екопарку та його переселенців зі Сходу, є дані: Громадська організація «ЕКОПАРК КОВАЛІВКА» Код ЄДРПОУ 44749205 UA85 305299 00000 26003011214391 в АТ КБ «ПРИВАТБАНК». Призначення: добровільне пожертвування.
Також можна надати гуманітарну допомогу у вигляді зерна, сіна, фруктів, овочів чи комбікорму.

Читайте також: У столичному зоопарку народилося дитинча гуанако

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *