Головна Сторінка » Як виглядає Гостомель після обстрілів російських окупантів

Як виглядає Гостомель після обстрілів російських окупантів

0

Учора, 8 червня, кореспонденти «Оперативної України інфо» та Pravda news побували під Гостомелем, що на Київщині, аби розповісти та показати увесь жах, який довелося пережити місцевим жителям через військову агресію росії.

Селище Гостомель знаходиться за 5 км від окружної Києва. Воно постраждало від бойових дій з боку росії десь на 85 відсотків.

У селі Мостище, яке тепер стало частиною селища, на вулиці Річній нас зустрічає Андрій Горішний, у якого тут проживає дядько. Він згодився розповісти та провести екскурсію тими місцями, де орки безжально обстрілювали помешкання людей та соціальну інфраструктуру територіальної громади.

Показує одразу вигорівший вщент готельний комплекс «Бабай-комора» та розбомблений супермаркет АТБ і приміщення автомийки.


Далі бачимо приватні будинки, які всі понівечені. Майже половина осель вигоріла, а решта постраждала через обстріли. У деяких будинках немає вікон, даху, пошкоджені стіни. А є й такі помешкання, які вже неможливо відновити. Адже від них лишився тільки фундамент.


 

«Ось двоповерховий будинок мого дядька, а точніше половина, яка від нього залишилася. Немає жодного вікна, дверей. У середині потрібно робити капітальний ремонт. Стіни мають тріщини та вибоїни. На подвір’ї, дивіться, ще лежать залишки меблів та побутової техніки»,- говорить Андрій.

Далі він веде нас на вулицю Садову, 21. Там розташовані дві п’ятиповерхівки. Перша вигоріла майже на 50 відсотків, а інша постраждала більше. У ній немає одного під’їзду. Тут було пряме попадання снаряду.

«Нині в цих будинках проживає десь до сотні людей. Вони не мають ні світла, ні води. Змушені купувати її у магазині чи ходять набирають по селу. Поки що місцева влада знизує плечима і не знає як допомогти», – продовжує розповідати чоловік.

Далі прямуємо до магазину «Фора», який лише частково обстріляли. Проте він не працює. А на п’ять вулиць діє лише один невеличкий продуктовий магазин.

Поряд розташований пам’ятник загиблим воїнам у роки Другої світової війни, який теж пошкодило в результаті вибухів та обстрілів.

За ним видніються приватні будинки, які теж не вціліли.

Наразі люди самотужки намагаються навести лад у своїх домогосподарствах. Кажуть, що треба встигнути до настання холодів. І все ж таки сподіваються отримати компенсацію за завдану шкоду від російської агресії.

Читайте також: У Києві на Михайлівській площі виставили російську систему ППО «Панцир» (відео)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Юрій ІВАНОВ

Фото: Андрій Горішний 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *