Головна Сторінка » Виступ Володимира Зеленського в американському Конгресі: 5 ключових тез

Виступ Володимира Зеленського в американському Конгресі: 5 ключових тез

0

Сьогодні, 22 грудня, за київським часом, Президент України Володимира Зеленський виступив перед Конгресом США. Глава держави дякував за допомогу та закликав і надалі діяти проти агресії росії спільно. Водночас Конгрес 21 раз аплодував йому стоячи.

Про це повідомляє Pravda NEWS з посиланням на ОП.

Так, український Президент подякував американському народу за підтримку. А також розповів, в яких умовах живуть українці під час повномасштабного вторгнення рф.

5 ключових тез із його промови перед Конгресом:

Глава держави закликав до продовження фінансової підтримки з боку США, звертаючись до Конгресу: «Ваші гроші – це не благодійність. Це інвестиції у глобальну безпеку і демократію, якими ми розпоряджаємося найбільш відповідально».

Він також попросив членів Конгресу посилити санкції проти росії та «притягнути до відповідальності терористів за агресію». І зазначив, що Президент США Джо Байден підтримав його мирний план з 10 пунктів, але додав, що кожен член Конгресу може допомогти в реалізації.

Росіяни «використовують все» проти українських міст, таких як Бахмут, але Україна «тримає оборону і ніколи не здасться», сказав Володимир Зеленський під бурхливі оплески. – Минулого року там, у Бахмуті, проживали 70 000 людей… Зараз там залишилося лише кілька цивільних. Кожен сантиметр цієї землі просякнутий кров’ю… Донбас кілька разів переходив з рук у руки в запеклих і навіть рукопашних боях. Але український Донбас стоїть», – сказав він.

Глава держави заявив, що українці святкуватимуть Різдво цього року, попри звірства війни: «Навіть якщо не буде електрики, світло нашої віри в себе не згасне».

Президент закінчив свою промову, сказавши, що Україна досягне «абсолютної перемоги», повторивши свої слова з початку виступу: «Україна жива і сильна».

Наприкінці свого виступу Володимир Зеленський передав Конгресу бойовий прапор із Бахмута як вияв вдячності за допомогу.

Читайте також: Володимир Зеленський підтвердив візит до Джо Байдена

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *