Головна Сторінка » Воєнний стан в Україні хочуть продовжити

Воєнний стан в Україні хочуть продовжити

0

Учора, 18 травня, Президент України Володимир Зеленський запропонував продовжити термін дії воєнного стану й нові часові рамки проведення загальної мобілізації майже до кінця літа.

Представник глави держави в Конституційному Суді Федір Веніславський пояснив, з чим це пов’язано, повідомляє «Оперативна Україна інфо».

За словами Веніславського, ворог зосередився на будівництві фортифікаційних укріплень на територіях, які він тимчасово контролює:

«Перехід у контрнаступ – це значно складніші завдання, ніж оборона. Тож маємо усвідомлювати, що звільнити всю територію України протягом найближчого місяця ми навряд чи зможемо».

Є ще і юридична складова такого рішення. Так, під час затвердження воєнного стану Україна має інформувати ООН про обмеження конституційних прав та свобод, що запроваджують у цих умовах.

«Ми двічі продовжували цей режим і кожного разу наші дипломати звертаються до ООН та пояснюють, які саме обмеження діятимуть. Щоб щомісяця не повторювати цю процедуру, є рішення про продовження воєнного стану на 3 місяці. Якщо до цього вдасться звільнити Україну, то ми просто скасуємо воєнний стан», – сказав він.

Нагадаємо, що воєнний стан запровадили на 30 діб на всій території України 24 лютого – в перший же день повномасштабного вторгнення російських військ.

У середині березня Верховна Рада за пропозицією президента продовжила дію воєнного стану ще на 30 діб – до 25 квітня.

Читайте також: Володимир Зеленський пропонує продовжити воєнний стан в Україні

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Тетяна Карпенко

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *