Головна Сторінка » В Авдіївці померла шестирічна дівчинка: родина відмовлялася евакуюватися

В Авдіївці померла шестирічна дівчинка: родина відмовлялася евакуюватися

0

Учора, 11 січня, в Авдіївці, що на Донеччині, трагічно померла шестирічна дівчинка Еля. Серце дитини не витримало життя під обстрілами у підвалі. 

Про це повідомляє Pravda NEWS з посиланням на голову Авдіївської ВЦА Віталія Барабаша та волонтера Влада Маховського.

Так, родина дівчинки – бабуся та дідусь – евакуюватися відмовлялися. За словами волонтера, він бачив її у підвалі, де та сиділа зі своїми дідусем та бабусею. Дитина зізнавалася, що їй було страшно. Проте родина Елі відмовлялася їхати, хоча їм пропонували врятувати дитину:

«Через годину ще відвідав, переконував евакуюватись, не захотіли. На її шестиріччя привіз торт і подарунок, але «опікуни» м’яко відмовили від зустрічі з дівчинкою, потім вони до старої Авдіївки переїхали, заїжджав і туди, але від зустрічі з малечею відмовили… Біль, жахливий біль, дитина, яку бачив пару разів але «запала в душу», це малюк з великими і довірливими очима… Як врятувати цих дітей?».

Віталій Барабаш зазначив, що в Авдіївці залишається приблизно 2,5 тисячі мешканців, у тому числі й діти.

«Дівчинка мешкала з бабусею, мама перебуває за кордоном на заробітках, тато помер. Звечора у дитини почали німіти руки й ноги, вона нікому не сказала. На жаль, немає жодного законного механізму примусово вивозити дітей з міста. Ми постійно звертаємось до нардепів та наполягаємо на тому, щоб прийняли такий закон», – додав голова ВЦА.

Читайте також: Бойовий медик показав порятунок українського захисника

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *