Головна Сторінка » Український художник Данило Ноздря долучився до виставки в київській галереї «MODI»

Український художник Данило Ноздря долучився до виставки в київській галереї «MODI»

0

Сьогодні, 19 вересня, у київській галереї “MODI” відбулось урочисте відкриття колективної експозиції абстрактного живопису «Ваша художня виставка», де представили 40 картин від 14 українських митців. Поміж авторів демонстрованих полотен – і вже добре відомий в Україні та за кордоном, суперобдарований  киянин Данило Ноздря, якому щойно виповнилось лише 14 років.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

На виставку в галерею “MODI” Данило надав дві свої картини, котрі (разом із сотнею інших полотен) увійшли до його нещодавно надрукованого каталогу «Альбом живописних робіт».

Це – твори, написані цього року: «Народження нової зірки в космосі» та «Космічна феєрія». Вони (і ще 11 Данилових картин) складають авторський художній цикл  «Космос», присвячений першому астронавту-українцю Леоніду Каденюку й 65-річчю з дня заснування NASA.

Данило Ноздря «Народження нової зірки в космосі», 2023 рік, полотно, акрил, 70х90 см.


Високо оцінив нові «космічні» полотна молодого абстракціоніста його наставник, Шевченківський лауреат, Народний художник України Валерій Франчук:

«Кожна творчо обдарована людина у власній уяві по-своєму бачить, спостерігає та намагається відобразити дійство творення зірки у загадковому безмежжі космосу. Вкрай бурхливу енергію такого процесу напрочуд талановито, витонченими фібрами серця і засобом яскравих різнобарвних фарб передав неймовірно фантазійний живописець Данило Ноздря. Для мене назва картини – вельми символічна! Адже сприймаю її як зірку самого Данилка, що зʼявилась та блискуче засяяла на мистецькому Олімпі».

Серед поціновувачів творчості юного митця  і голова Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка Євген Нищук. Улітку він мав можливість оглянути  та висловити захоплення всіма картинами «космічного» циклу в Музеї нашого Кобзаря на Даниловій експрес-виставці «Космос української писанки».

До речі, Данило Ноздря – правнук Шевченківського лауреата, всесвітньовідомого українського  кінодокументаліста, академіка Олександра Коваля.

Наразі Данило готується до своєї 7-ї персональної виставки «Магічна Україна», приуроченої Дню захисників і захисниць України. Експозиція демонструватиметься в Києві у Музеї Павла Тичини.

Читайте також: Український художник Данило Ноздря видав перший каталог своїх картин

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Юрій Іванов 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *