Головна Сторінка » Україна святкує День Незалежності

Україна святкує День Незалежності

0

Сьогодні, 24 серпня, Україна святкує 31-у річницю проголошення незалежності.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

24 серпня 1991 року для українців розпочалася ціла епоха! Відтоді ми щороку святкуємо День Незалежності України – визначну подію, що змінила нашу національну свідомість та життя.

Вільна, сильна, незламна, непокорена – незалежна Держава – наша Україна! 31 рік – це тільки початок, а все найкраще в українців ще попереду! Зі святом! Віримо в ЗСУ і Перемогу!

Цього року найбільше національне свято є як ніколи особливим і тривожним, адже саме 24 серпня виповнюється пів року, як Україна протистоїть повномасштабному вторгненню росії.

У межах відзначення Дня Незалежності 24 серпня монумент «Батьківщина-мати» у Києві та інші знакові місця підсвітять кольорами Державного Прапора, а в Національному заповіднику “Софія Київська” священники всіх церков молитимуться за Україну. Окрім того, на Хрещатику буде виставка знищеної російської військової техніки.

Водночас влада закликала українців бути особливо пильними цього тижня: безумовно дотримуватися заходів безпеки і за сигналу повітряної тривоги одразу йти в укриття. Президент Володимир Зеленський застеріг, що коли Україна відзначатиме День Незалежності, росія може вдатися до особливої жорстокості.

У Києві та багатьох інших містах через загрозу ракетних ударів та провокацій з боку росії заборонили масові заходи, пов’язані із великим скупченням людей.

Тим часом День Незалежності України відзначатимуть у різних країнах світу, де пройдуть ланцюг єднання, фестиваль, парад, велопробіг, благодійний ярмарок та інші заходи.

Читайте також: СБУ попереджає про провокації на День Незалежності

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *