Головна Сторінка » У Житомирі затримали колишнього військового, який передавав розвіддані вагнерівцям

У Житомирі затримали колишнього військового, який передавав розвіддані вагнерівцям

0

СБУ затримала зрадника, який передавав до групи «Вагнер» розвіддані про систему відеоспостереження у Житомирі.

Про це повідомляє Pravda NEWS з посиланням на СБУ.

Чоловік — колишній військовий, заступник командира однієї з українських військових частин, який ще на початку 1990-х років пішов у відставку. Був завербований групою Вагнера ще влітку минулого року. За даними слідства, ворог здійснив дистанційне вербування через заборонену соцмережу “Вконтакте”, якою активно користувався фігурант.

Для окупантів він збирав інформацію про переміщення ЗСУ, персональні дані військових ЗСУ та командного складу на Житомирщині. Крім цього, він фіксував координати вуличних систем відеоспостереження, які знаходяться поблизу будівель органів державної влади та правоохоронних органів. Відповідна інформація потрібна була росіянам для планування та можливого вчинення диверсій на території міста.

Отримані відомості зрадник передавав “вагнерівцям” через відпрацьовані канали електронного зв’язку у вигляді фотографій карт з відмітками.

Контррозвідники СБУ поетапно задокументували злочинні дії російського агента і затримали його напередодні спроби втечі за кордон. Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявили ноутбук, мобільний телефон та карти регіону, які він використовував у підривній діяльності.

На підставі зібраного масиву доказів слідчі СБУ повідомили поплічнику ворога про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Читайте також: У Житомирі в лікарню передадуть генератори, які конфіскували в наркоторговців

Дивіться також відео: Як проходив І Регіональний освітній форум у МЄУ

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Тетяна Карпенко

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *