Головна Сторінка » У Полтаві презентували новий випуск літературного журналу “Полтавська криниця”

У Полтаві презентували новий випуск літературного журналу “Полтавська криниця”

0

Днями в Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка відбулася презентація нового випуску літературного журналу Полтавської обласної організації Національної спілки письменників України “Полтавська криниця” та виставка художніх творів  Володимира Шкурупія: “Я і сам із того всесвіту…”.

Про це Pravda news повідомив Володимир Шкурупій (Високопреосвященний Афанасій, архієпископ Харківський і Ізюмський ПЦУ).

Зустріч провели в читальній залі №2 університетської книгозбірні. Її модератором була завідувачка кафедри української літератури ПНПУ, доцентка, кандидат філологічних наук Віра Мелешко. До заходу долучився і проректор з наукової роботи ПНПУ, доктор педагогічних та теологічних наук, професор Василь Фазан.

Нині Володимир Шкурупій є головним редактором літературно-художнього видання Полтавської обласної організації Національної спілки письменників України журналу «Полтавська криниця». Він і передав нові числа цього часопису, який відродили письменники обласної організації НСПУ.

За його словами, у кожному номері є цікаві автори, безмір сторінок великих та малих історій. Краплина до краплини постають письменники та журналісти, науковці й редактори, викладачі та священники:

«Приємно, що кожний номер журналу відкриває нам нові імена, додає краплини живої води із джерела творчості – чистого й світлого, адже Полтавщина має славні літературні витоки. Зустріч пройшла у дружній атмосфері й залишила в пам’яті незабутні враження».

Володимир Шкурупій подякував усім, хто долучився до літературного заходу:

«Щиро вдячний за чудову організацію презентації літературного журналу модератору зустрічі Вірі Мелешко. А також за змістовний огляд журналу й моєї літературної творчості. Щиро дякую і Василю Фазану за грунтовний огляд “Полтавської криниці” та її значення в мовно-культурному сегменті українського суспільства. Моя подяка і директору бібліотеки Валентині Орєховій за організацію виставки моїх творів».

Наприкінці зустрічі Володимир Шкурупій подарував бібліотеці примірники журналу, а також свою книгу “Останній поріг”, яку люб’язно підписав для читачів закладу.



Читайте також: Високопреосвященний Афанасій: «Ворог хоче нашої смерті, але ми обираємо життя і свободу…».

Предстоятелю ПЦУ Епіфанію вручили орден “Вірність традиції” І ступеня.

Володимир Шкурупій: “Письменник повинен правдиво зображувати життя”.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Юрій ІВАНОВ

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *