Головна Сторінка » У Бучі попрощаються із загиблим полковником, який керував “Привидами Києва”

У Бучі попрощаються із загиблим полковником, який керував “Привидами Києва”

0

Сьогодні, 3 жовтня, у Бучі, що на Київщині, о 14-й годині, на Алеї Героїв на цвинтарі по вулиці Депутатській, 1 відбудеться прощання із загиблим у бою полковником ЗСУ Михайлом Матюшенком із позивним «Дід», який очолював групу льотчиків – «Привидів Києва».

Про це повідомляє Pravda NEWS з посиланням на міського голову Бучі Анатолія Федорука.

За його словами, Михайло Матюшенко загинув у червні над Чорним морем, але тіло змогли повернути додому лише учора, 2 жовтня. Полковник керував багатьма типами військових та цивільних літаків, служив у різних військових частинах, до війни працював керівником однієї з українських авіакомпаній.

«Свій безцінний досвід роботи Михайло Матюшенко – позивний «Дід» – передавав молодшому поколінню. І лише тепер ми маємо право розповісти правду: «Привид Києва» очолював льотчик з Бучі», – зазначив міський голова.

І додав, що з приходом полковника Матюшенка до керівництва 40 бригада тактичної авіації не зазнавала втрат у повітрі. Усі пілоти з «Київських привидів» поверталися живими:

«Однієї з ночей «Дід» кинувся у повітряну битву на Л-39, імітуючи атаку МіГ-29 на пару Су-30. Що ви думаєте? Вони відступили!».

Пізніше полковник вирішив посилити південний та східний фронти. Коли «Дід» дізнався про незворотні втрати підготовлених екіпажів бомбардувальників, рішення ухвалили. Так розпочалася нова операція.

Для Михайла Матюшенка це була остання місія. Він не повернувся з чергового вильоту і його довго шукали. Але тіло загиблого Героя вдалося повернути до рідної Бучі.

Редакція ІА Pravda NEWS висловлює щирі співчуття рідним і близьким Героя. Вічний спокій та вічна пам’ять захиснику України! 

Читайте також: На Львівщині кілька сотень людей прийшли віддати останню шану 32-річному воїну Роману Горбатюку

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *