Головна Сторінка » Спортивний тренер Ігор Черкас: «Краще не поспішати, а тренуватися правильно та виважено…»

Спортивний тренер Ігор Черкас: «Краще не поспішати, а тренуватися правильно та виважено…»

0

Як правильно тренуватися у фітнес-клубі, з чого потрібно починати заняття та чи потрібне спортивне харчування. Про це та інше в ексклюзивному інтерв’ю Pravda NEWS розповів КМС з легкої атлетики, МС з жиму лежачи, головний тренер фітнес-клубу THE GYM POKROVSKY 36-річний Ігор Черкас.


– Ігорю, як ти став тренером з фітнесу?

– З самого дитинства займався легкою атлетикою. Постійно брав участь у різноманітних змаганнях з бігу на коротку дистанцію. Спорт завжди був частиною мене. Тож після закінчення школи вирішив вступив до Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка на факультет здоров’я, фізичного виховання та спорту. Далі пішов працювати вчителем фізичної культури до місцевого ліцею. Згодом займався тренерською діяльністю із легкої атлетики. Потім став уже інструктором з туризму та фітнесу. І вже маю стаж 14 років.

– Ти продовжуєш вдосконалювати свої знання та тренерські навички? Як це робиш?

Постійно знайомлюсь із новими методиками, читаю фахову літературу. Цю інформацію аналізую та відбираю саме те, що мені потрібно.

– Скільки разів на тиждень тренуєшся? Чи робиш кардіо?

– Буває тренуюсь кожного дня, буває через день. Дивлюсь на самопочуття чи завдання, які перед собою ставлю. Наприклад, якщо готуюсь до змагань, то це одні тренування, якщо ж для підтримки форми, то зовсім інші. Повторюсь, усе залежить від завдань. Кардіо завжди роблю для розминки по 10 хвилин, адже це здоров’я нашого серця. І воно – м’яз, який потрібно теж тренувати. Крім того, один раз на тиждень бігаю близько 40 хвилин.


– У який час доби тренуєшся? Один або з кимось? Ти віддаєш перевагу клубу з великої мережі чи підвальній качалці?

– Тренуюсь сам або зі своїми клієнтами. Це роблю, коли є вільний час. А загалом найоптимальніший час для тренувань – від 15-ї до 17-тої години. Мої тренування проходять там, де  працюю. Майже рік тому відкрився новий фітнес-клуб THE GYM POKROVSKY, що розташований за адресою: Київ, вулиця Глибочицька, 32-В. Це дуже комфортний сімейний клуб із чудовою атмосферою. Тут усе нове. Тренажери підбирав особисто із врахуванням усіх своїх знань і можливостей. Тож запрошую до нашого фітнес-клубу! Вам обов’язково сподобається.

– Над якою частиною тіла доводиться працювати особливо старанно?

– У кожної людини є «Ахіллесова п’ята», тобто та група м’язів, яка розвивається слабше. Наприклад, я більше приділяю увагу дельтам.

– На тебе як на тренера тисне відповідальність за чужі результати?

– Звісно, я переживаю за результати своїх підопічних. Оскільки вкладаю у них свої сили, час та душу. Тож розрахую завжди на віддачу. Якщо людина має велике бажання та працелюбність – позитивний результат прийде набагато швидше.

– Коли людина приходить до тебе і каже: «Я хочу схуднути чи набрати», то з чого ти розпочинаєш? Як повинен стартувати процес трансформації?

– Спочатку розпитую: чи займалася людина до цього, чи має проблеми зі здоров’ям? А після тестового тренування мені стає зрозумілим рівень підготовки та як далі тренуватися. І скільки часу потрібно для тих чи інших результатів. Проте багато чого залежить від взаємозв’язку тренера із підопічним. А також від того, як людина виконує вправи та харчується. Основне завдання – це привести людину в загальну робочу форму. Налагодити роботу її серцево-судинної системи. Підкреслю, до кожної людини маю індивідуальний підхід, який залежить від її здоров’я та фізичної форми.

– У тебе є власна методика тренування?

– Так, є. Її випрацював протягом власних тренувань (27 років) та 14 років своєї професійної тренерської діяльності. За цей час склалося і власне бачення, як має відбуватися процес тренування. Але найголовніше – підібрати для кожного  потрібний «ключ».

– Які помилки на шляху до ідеальної фігури роблять новачки?

– Це коли ставлять перед собою недосяжні цілі. А потім, коли це швидко не виходить, приходить розчарування. Також надмірні чи непосильні тренування для новачків можуть обернутися травмами. Тож краще не поспішати, а тренуватися правильно та виважено.

– Багато людей досі доволі скептично ставляться до спортивного харчування? Чи пропагуєш ти використання спеціалізованих добавок і як це аргументуєш?

– Усе залежить від рівня підготовки і навантажень на організм. Якщо людина, наприклад, тільки прийшла тренуватися і ніколи до цього не займалася спортом, то їй звичайної їжі достатньо. Якщо ж спортсмен не встигає нормально харчуватися чи його навантаження потребують додаткових ресурсів – лише тоді треба спеціальне харчування. Воно допомагає добирати достатню кількість калорій, але краще радитись у цьому питанні із тренером чи іншими спеціалістами.

– Як у твоїй родині ставляться до спорту? 

– Моя дружина Аня все своє життя займається спортом. Вона викладає дитячу аеробіку та ЛФК. Також мій 9-річний син Роман займається Тхеквондо. Ми – спортивна родина. (усміхається)

– Як побороти свою лінь? Твої поради початківцям.

– Як говорив Арнольд Шварценеггер, потрібно вставати і робити. Кожна людина має розуміти, що спорт потрібен для здоров’я та підтримки фізичної форми. Як спортсмен побачить перші позитивні результати, його мотивація одразу зросте.

На замітку: спеціалізація тренера Ігоря Черкаса: функціональна та спеціальна підготовка професійних спортсменів ігрових видів спорту; підготовка до участі у забігах з перешкодами; набір маси; зниження ваги та побудова гармонійної статури з урахуванням фізіологічних особливостей, робота з дітьми згідно вікових категорій.
Записатися на тренування до Ігоря можна за телефоном: 098 400 50 50.

Читайте також: Ніна Матвієнко: «Тільки з Богом будемо перемагати ворога»

ВИЙШОВ ПЕРШИЙ ВИПУСК ПРОГРАМИ «КОЛИ ЗАКІНЧИТЬСЯ ВІЙНА?» (відео)

Вийшов другий випуск проекту «Коли закінчиться війна?» з українською Жанною Дарк (відео)

Вийшов третій випуск проекту «Коли закінчиться війна» за участі екстрасенса Олександра Жаркова (відео)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Спілкувався Юрій ІВАНОВ

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *