Головна Сторінка » Співачка Валерія Охтирчанка розповіла, як перевтілювалася в княгиню Ольгу в кліпі «Непрошеним-незваним»

Співачка Валерія Охтирчанка розповіла, як перевтілювалася в княгиню Ольгу в кліпі «Непрошеним-незваним»

0

Сьогодні, 9 жовтня, українська співачка Валерія Охтирчанка розповіла Pravda news, як працювала над піснею «Непрошеним-незваним», зйомки кліпу, перевтілення в княгиню Ольгу та дату прем’єри цієї відеороботи.

За словами співачки, назва пісні «Непрошеним-незваним» говорить сама за себе. Вона адресована рашистам, які розв’язали страшну війну на території України. У пісні ліричний герой княгиня Ольга немов через призму часу і епохи пророкує страшну загибель окупантів і розповідає про неодмінну кару кожного, хто прийшов вбивати і забирати чуже на українській землі.

— Що спонукало до написання пісні?

Одного разу мені прислали пісню, яку заспівали росіяни в окупованому Маріополі українською мовою. Рашисти зухвало хвалилися тим, що як трофеї забрали Крим, Маріуполь і навіть українську мову. У той момент я відчула несамовиту злість та лють на ці слова. І буквально за кілька хвилин народилася пісня «Непрошеним-незваним». Ця пісня – це жорстка відповідь російським співакам на всі наклепи, терор та залякування українців.

— Як Вас вдалося вкласти такий глибокий зміст в одній пісні?

Пережиті емоції, а саме біль, відчай, жага до помсти і навіть розпач – це все акумулювалося в сильний енергетичний потік. Я просто відтворила на папері ту інформацію, яку отримала. Не можу сказати, що я сиділа, підбирала рими та шукала підходящі слова для куплетів. Усе трапилося за 3-5 хвилин. Тому я вважаю, що ця пісня є пророчою. І нашим ворогам слід дослухатися її, допоки вони всі не загинули.

— Пісня «Непрошеним-незваним» виконана Вами в стилі реп? Чи близький цей музичний стиль для Вас? Чому обрали саме такий варіант виконання?

Я відчула цю пісню максимально жорсткою і навіть агресивною. Саме такою як має бути відповідь українців на те лихо, яке принесла росія на нашу землю. Стиль реп не є домінуючим у моїй творчості. Проте у цій пісні мені вдалося поєднати рок та реп, чим я дуже задоволена. Таким чином музика вийшла максимально напруженою спочатку і дістає своєї кульмінації в приспіві, слова якого, на мою думку, є віщими.

— У кліпі головна героїня постає в кількох образах. Розкажіть детальніше про них.

Основною постаттю кліпі є княгиня Ольга. І це не випадково. Про решту образів я б хотіла витримати інтригу і, таким чином, стимулювати читачів до перегляду.

— Для чого Ви вирішили поринути саме в епоху Київської русі? Який зв’язок мають сучасні події із минулим?

Таким чином хотіла підкреслити, що центром Київської Русі завжди був, є і буде Київ. Я показала величність та багатство української історії і натякнула ворогам рашистам на те, що московське царство на болотах не має нічого спільного з священною землею Київської Русі.

— Чому Ви вирішили використати прототип образу саме княгині Ольги?

Обрала постать княгині Ольги не випадково. Вона була надзвичайно сильною, рішучою і безстрашною особистістю. Я впевнена, що у всіх вчинках її підтримувала сила і промисел Господній. Їїчоловік Ігор був несправедливо вбитий древлянами, за що згодом княгиня Ольга витончено помстилась і винищила всіх убивць. Зараз багато українських жінок втратили своїх чоловіків, які полягли на полі бою, віддавши своє життя за майбутнє України. Дуже часто жінки наслідують подвиги своїх чоловіків і вступають у лави захисників України, щоб продовжити подвиг своїй коханих та синів. Таким є войовничий дух українців, перейнятий у наших пращурів ще з часів Київської Русі. Я впевнена, що вся несправедливість буде покарана, адже історія має циклічну систему. І кожна жінка неодмінно помститься як княгиня Ольга за біль своєї втрати та жертву українського народу в цій страшній війні добра і зла.

— Хто режисер та сценарист кліпу? Кому належить творча ідея?

Над сценарієм та режисурою всіх своїх кліпів займаюся самостійно. Моя знімальна команда складається з мене, моєї мами та оператора. Моя мама дуже серйозний критик і найперший порадник у всьому, тому можу покластися на неї у найнепердбачуваніші моменти свого життя. Саме такими моментами є наші зйомки. Бо кожного разу трапляються різні несподіванки. Але ці події – це теми для окремих пригодницьких романів, наприклад історія про те, як ми потрапили на засідку ЗСУ в лісі, рятували життя людині в Капітановці біля спалених танків, доводили полісменам, що зйомка правомірна та багато чого іншого.

— Кому б Ви хотіли подякувати окрім мами та оператора, адже була зроблена значна робота?

Насамперед б хотіла подякувати Володимиру Янченку – президенту парку «Київська Русь», Наталії Коваль – генеральному директору ТОВ «Парк Київська Русь», а також Святославу Лешику – голові молодіжної організації «Парк Київська Русь». Ці люди сприяли зйомкам кліпу на території цього парку. Ось пані Наталя надала мені костюми, навчила вправно триматися в сідлі і стріляти із лука. Безсумнівно, без цих, не побоюся цього слова, добродіїв ви б не змогли насолодитися кліпом і поринути в епоху Київської Русі.

— Коли ж чекати прем’єру кліпу?

— Уже зовсім скоро. Думаю, що в цьому місяці вже зможу порадувати нею своїх прихильників.

Читайте також: ВИЙШОВ ПЕРШИЙ ВИПУСК ПРОГРАМИ «КОЛИ ЗАКІНЧИТЬСЯ ВІЙНА?» (відео)

Вийшов другий випуск проекту «Коли закінчиться війна?» з українською Жанною Дарк (відео)

Вийшов третій випуск проекту «Коли закінчиться війна» за участі екстрасенса Олександра Жаркова (відео)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Спілкувався Юрій ІВАНОВ

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *