Головна Сторінка » Сергій Мироненко: «Хочу писати українські пісні та виконувати їх»

Сергій Мироненко: «Хочу писати українські пісні та виконувати їх»

0

Український співак Сергій Мироненко розповів у ексклюзивному інтерв’ю «Оперативній Україні інфо» та Pravda news про свою участь у теробороні, україномовний репертуар, благодійні концерти та нові творчі проекти із примадонною українського шоу-бізнесу Іриною Білик.

 

Зустріч проходила в Києві на Арт-Заводі «Платформа» під час благодійного Smile Wanted Fest, на якому збирали кошти на мобільну стоматологію для ЗСУ, переселенців і мешканців областей, що найбільше постраждали від війни. Захід організував Фонд «Трушна Перемога».

Директор, головний редактор ІА «Оперативна Україна інфо» Юрій ІВАНОВ та український співак Сергій Мироненко.

— Сергію, сьогодні Ви брали участь у благодійному заході. Вас сюди друзі запросили?

— Так. Давно знаю друзів із благодійного фонду «Трушна Перемога». І я підтримую завжди такі заходи. Із самого початку повномасштабної війни з рідним братом пішли в тероборону захищати рідну країну. І зараз, коли з’явилося трохи часу, долучився все ж таки до своєї роботи. Як кажуть: кожен повинен бути на своєму фронті. І мої побратими казали: «Ти ж співак, давай уже пісню, скільки можна з автоматом». І, слава Богу, є така можливість підтримувати благодійні заходи, аби збирати кошти на допомогу нашим ЗСУ, нашим хлопцям і дівчатам. Для мене це тільки в задоволення.

 

— Ви сьогодні виконували українські пісні. Це новий контент?

— Так, мене вже багато запитували: слухай, Сергію, у тебе є три альбома російськомовних пісень. Це було «до». А зараз у мене позиція така – писати україномовний контент. Потрібно, я думаю, тільки так. Хочу писати українські пісні і виконувати їх.

— Не можу Вас не запитати. З дуетом, з моєю, до речі, улюбленою співачкою Іриною Білик, як вам з нею працювалося і чи заплановані якісь, можливо, нові україномовні дуети?

— Є в мене товариш такий Орест Галицький. Трішки в деталях розкажу, як це було. Ми з Ірою були знайомі «до», але так не товаришували. І просто на концертах обмінювались «привіт-привіт». І тут подзвонив мені Орест: «Слухай, Сєрий, ти маєш час заїхати до мене на студію?». Кажу: «Прямо зараз? Зараз буду». Каже, що де з ким хотів познайомити. І тут я заходжу в студію, бачу, Іра сидить. Кажу: «Доброго вечора». «Привіт, слухай, в мене таке питання. Тільки що Орест ставив пісні. То ти співаєш? То дійсно ти?». Кажу: «Мабуть, так». Каже: «Слухай, в мене є пісня, якій 6 років, написав Олександр Тищенко. Як ти думаєш, хотіла б з тобою дуетом записати». Ну я був, чесно кажучи, в шоці. Кажу: «Ір, мені буде тільки приємно». Каже: «Все, давай писати, буде кльово». Я думаю, Іра Білик, Примадонна нашого шоубізнесу, не з кожним, мабуть, буде співати в дуеті. І мені, мабуть, повезло. Тому я вдячний Ірі за цю можливість. І після цього ми навіть поїхали з нею в тур. Але всі ми знаємо, що почався коронавірус. Тож зупинилися в турі, проїхавши всього кілька міст нашої країни. Вирішили з Ірою, що після цього поїдемо ще. І тут, знову ж таки, до речі, саме 23 лютого цього року ми зустрілися перед виїздом, бо 24 лютого мали з Ірою продовжити наш тур. Повинні були їхати в Миколаїв, Запоріжжя, Херсон, потім вернутися на Київ і знову їхати. І так 24-го в 03:20 я встав просто від якихось хлопків незрозумілих. Не зважав, бо думав, що салюти, люди гуляють собі. І тут ні з того ні з сього, коли мені подзвонив директор… Я якраз збирався вже. Костюми склав і мав їхати до Іри. Директор мені дзвоне і каже: ти куди зібрався? Кажу: «Ти недоспала чи що? Ми ж в тур їдемо». Каже: «Який тур? Війна. Включи телевізор». Я телевізор включив і все, все накрилося. Ми зідзвонилися в цей же день з Ірою, поговорили. Вона дуже засмучена була, я думаю, про це вже всі знають, що ці кляті орки побували в неї вдома. І я то особисто теж знаю. Наробили там такого, що… Ми говорили дуже довго на цю тему з Ірою. Але домовилися так, що обов’язково після нашої Перемоги ще поїдемо з нашим туром.

— А щодо співпраці, крім туру, можливо, є якісь варіанти україномовного дуету?

— Слухайте, Ви хочете всі карти так відкрити.

— Аякже, ексклюзивчик.

— Так! Дещо готуємо.  І про це ще ніхто не знав. Ви дізналися першими. Подробиці будуть згодом.

— Але знаєте, аж підбадьорили і стало тепло так на душі. Тому що я теж дуже люблю творчість Ірини Білик. Я її фанатом є ще з дитинства, тому Вам трішечки заздрю. І наостанок ваші побажання для наших читачів і глядачів.

— «Оперативна Україна інфо», вірте в нашу країну, вірте в ЗСУ і обов’язково подолаємо! Бо зараз ми одне ціле, як ніколи. Нашу неньку-країну знають в усьому світі і ми обов’язково переможемо.

— Вам дякую за інтерв’ю. Слава Україні!

— Героям Слава!

Дивіться також відеоверсію інтерв’ю:

Читайте також: У Києві на благодійному концерті дуету SESTRA зібрали 30 тис. грн для ЗСУ

В Івано-Франківську відкрили мистецьку акцію «Україна: від війни до миру»

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Спілкувався Юрій ІВАНОВ

Фото і відео: Анатолій ШАРАЄВСЬКИЙ

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *