Головна Сторінка » СБУ назвала прізвище військового, якого розстріляли після слів “Слава Україні”

СБУ назвала прізвище військового, якого розстріляли після слів “Слава Україні”

0

Слідчі СБУ встановили, що українським військовим, якого розстріляли після слів “Слава Україні”, був снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Олександр Мацієвський.

Про це повідомляє Pravda NEWS з посиланням на пресслужбу відомства.

Так, остаточно підтвердити дані загиблого військового вдалося після комплексу слідчих дій, які включали спілкування з рідними та побратимами загиблого, а також опрацювання фото- та відеоматеріалів.

Крім того, СБУ отримала висновок судової портретної експертизи, якою підтверджено, що військовий на відео – саме Олександр Мацієвський. У Службі безпеки додали, що воїн з кінця грудня вважався зниклим безвісти поблизу Красної Гори, що на Донеччині.

Як вдалося встановити СБУ, Олександра Мацієвського розстріляли 30 грудня 2022 року. Його тіло повернули додому в лютому 2023 року. Наразі СБУ вживає комплексні заходи для встановлення військовослужбовців рф, які скоїли цей злочин.

Олександрові Мацієвському посмертно надали звання Героя України.

Нагадаємо, 6 березня оприлюднили відео, на якому російські військові розстрілюють беззбройного чоловіка в українській військовій формі після того, як він каже “Слава Україні”. 30-та окрема механізована бригада імені князя Костянтина Острозького 7 березня поширила заяву, в якій вказала, що, за попередніми даними, чоловік із відео з розстрілом – це боєць бригади Тимофій Миколайович Шадура.

Читайте також: Хештег Slava Ukraini очолив світові тренди Twitter

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *