Головна Сторінка » Пророка Іллі: традиції і заборони свята

Пророка Іллі: традиції і заборони свята

0

Щороку 2 серпня православні християни відзначають День пам’яті пророка Іллі, який є покровителем блискавок.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

Вперше пророка Іллю згадали в Старому Завіті: він жив приблизно за 900 років до Різдва Христового у Давньоізраїльському царстві. Був прихильником віри в єдиного Бога, за що його шанували як християни, так і юдеї, і мусульмани.

За легендою, пророк проганяє нечисту силу з неба своїми блискавками та грозами. Люди вірили, що в цей день Ілля катається по небу на колісниці, яка гуркотить і так утворюється грім.

Ільїн день вказує на наближення зими – урожай збирається повним ходом, і саме час робити запаси на холодну пору. У це свято дозволяється їсти врожай, а різна робота на городі суворо заборонена – це може спричинити гнів пророка.

Тих, хто старанно працював у цей день, карали – змушували обміняти кінську збрую у найближчому шинку на алкоголь для спільного розпивання.

В Ільїн день також не можна відпускати пастися худобу через різних змій, на яких перетворюються чорти. Навіть зловлену рибу заборонено їсти – це могла бути нечиста сила.

Сам Ілля є покровителем мисливства та врожаю, а в Україні цього дня господині готували хліб зі свіжозібраних злакових.

Традиційно з Іллею закінчувалися жнива.

Читайте також: Як молитися Казанській іконі Божої Матері: три сильні молитви

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *