Головна Сторінка » Під Ізюмом знайшли братську могилу українських військових та понад 460 нових поховань

Під Ізюмом знайшли братську могилу українських військових та понад 460 нових поховань

0

Учора, 15 вересня, на кладовищі під Ізюмом, що на Харківщині, знайшли братську могилу українських військових, де поховано до 25 українських захисників. Загалом за час окупації на місцевому цвинтарі з’явилося понад 460 нових поховань.

Про це повідомляє Pravda NEWS з посиланням на уповноваженого з питань безвісти зниклих Олега Котенка.

Наразі сапери закінчили перевірку території навколо братської могили. На сьогодні 16 вересня запланована процедура ексгумації тіл загиблих.

Крім того, на кладовищі знайшли ще принаймні одне поховання невпізнаного українського військового.

Загалом же за час окупації на місцевому цвинтарі з’явилося понад 460 нових могил. Більшість із них мають лише номери на саморобних дерев’яних хрестах.

Масове поховання прокоментував Президент України Володимир Зеленський. Він зазначив, що необхідні процесуальні дії там уже розпочалися, але більше перевіреної інформації обіцяє повідомити сьогодні:

«В Ізюмі будуть журналісти — українські та міжнародні. Ми хочемо, щоб світ знав, що реально відбувається і до чого призвела російська окупація. Буча, Маріуполь, тепер, на жаль, Ізюм… Росія всюди залишає по собі смерть. І повинна за це відповідати. Світ повинен притягнути Росію до реальної відповідальності за цю війну».

Читайте також: Вийшов другий випуск проекту «Коли закінчиться війна?» з українською Жанною Дарк (відео)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *