Головна Сторінка » Новий підвид коронавірусу зареєстрували в чотирьох областях України

Новий підвид коронавірусу зареєстрували в чотирьох областях України

0

Днями в пацієнтів з чотирьох областей України підтвердили мутацію варіанту COVID-штаму Omicron ХВВ.1.5, який ще називають “Кракеном”.

Про це повідомляє Pravda NEWS з посиланням на Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) МОЗ України.

Так, варіант Omicron XBB.1.5 циркулює вже на території Сумської, де виявили першого пацієнта, Закарпатської, Тернопільської та Одеської областей.

За словами керівниці відділу епіднагляду ЦГЗ Оксани Кошалко, фахівці прогнозували такий розвиток події, оскільки кожна нова мутація коронавірусу SARS-CoV-2 витісняє собою попередню:

“Сам по собі Omicron хоч і переноситься легше, проте має здатність передаватися швидше. Це додатково навантажує медичну систему. Аби захистити себе та своїх близьких потрібно вакцинуватися та робити бустерні щеплення”.

Зазначимо, вперше цей варіант вірусу SARS-CoV-2 ідентифікували у Ботсвані та Південно-Африканській Республіці в листопаді 2021 року. ВООЗ підтверджує, що Omicron XBB.1.5 швидше передається і це сприятиме збільшенню випадків коронавірусної хвороби у всьому світі та в Україні відповідно. Однак інформації щодо тяжкості захворювання, пов’язаного з XXB.1.5 поки не достатньо, але оцінки тривають.

Читайте також: Уряд ухвалив Постанову щодо запасів крові

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу! А відтепер ми є і у TikTok.

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *