Головна Сторінка » Мистецтво під час війни: на Київщині відбулася презентація мистецького проекту «Chornozem ART»

Мистецтво під час війни: на Київщині відбулася презентація мистецького проекту «Chornozem ART»

0

Днями в Нових Петрівцях, що на Київщині, у Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ» відбулася презентація мистецького проекту «Chornozem ART» за участі українських художників, які перетворили предмети війни (гільзи, каски, ящики з-під снарядів та інше) у витвори мистецтва.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

«Chornozem ART» є спільним проектом Музею та Благодійного Фонду «Чорнозем Юкрейн». До нього залучили 30 художників. Серед цих митців: Мар’яна Гончаренко, Ольга Мосс, Максим Кільдеров, Лідія Селянко, Леся Бабляк, Марія Дробот, Юрій Денисенко та інші.


Вони через художні образи показали незламність українського народу, який мужньо захищає свою країну.

Найбільше присутніх вразила колекція гільз. Їхні назви говорять самі за себе: «Буча», «Смерть окупанту», «Біль», «Відвоювання», «Перемога», «Слава Україні. Героям слава».


За словами в.о директора Національного музею заповідника «Битва за Київ» Владислава Альохіна, наразі експозицію доповнили роботами відомої української художниці Ірини Третьяк, яка розписала для проекту каски і снаряди.

До речі, вона нещодавно саме у цьому закладі проводила свою персональну виставку. І подарувала Музею полотно – «Москва згоріла»:

«Незважаючи на «прильоти» та постійні повітряні тривоги, наш заклад продовжує працювати та щомісяця відкривати нові виставки, оновлювати експозиції, поповнюючи їх військовими артефактами. Крім того, спільно із партнерами постійно відправляємо допомогу нашим хлопцям на передову.  Робимо все можливе, аби пришвидшити довгоочікувану Перемогу»,- розповідає керівник Музею.

На презентацію мистецького проекту завітали і представники депутатського корпусу Київської області.

«Цей проект є підтвердженням того, що Україна витримає і переможе, і буде квітучою країною. Якщо ми вміємо брати зброю, якою вороги намагаються нас вбити, і робити її яскравою, доводячи цим, що життя переможе. Це свідчення, що наша нація сильна духом. Вдячна працівникам музею, які щомісяця відкривають нові виставки, показуючи відвідувачам, що коїться в нашій країні. І найголовніше – діти, які сюди приходять, будуть зростати патріотами свої країни»,- говорить директор академічного ліцею «Інтелект» Вишгородської міської ради, депутат Київської облради Інна Шубко.

Головний сержант мотопіхотного батальйону 2-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила Іван Татауров розповів, як тривалий час допомагає збирати військові експонати для  Музею:

«Протягом 9-ти років війни, спочатку АТО, потім ООС, а нині повномасштабної війни, постійно привозили сюди із гарячих точок артефакти, які засвідчували те, хто є нашим ворогом, а хто, є нашим помічником. Це і важка техніка, і все, чим нас засипають москалі. Ці експонати вже демілітаризовані і є безпечними для загалу. За кожним експонатом стоїть доля людини. Вважаю, що така робота допоможе сформувати у підростаючого покоління справжній патріотизм».

Заступник директора Департаменту – начальник управління культури Київської обласної державної адміністрації Дмитро Гончаренко каже, що з першого дня вторгнення росії на територі нашої країни, вони забезпечували охоронну цінностей того майна, що є в закладах нашої культури. Також постійно збираємо артефакти цієї віни, аби було, що показувати нащадкам:
«І ось бачимо, що сьогодні в цьому проекті квітнуть гільзи, а після нашої перемоги розквітне Україна».

Під час заходу працівників музею та військових, які допомагають поповнювати експозицію закладу, нагородили подяками.

Владислав Альохін запрошує усіх охочих завітати до їхнього Музею, аби отримати насолоду від цього незвичайного мистецтва. Але каже, що це треба зробити якнайшвидше, адже художні роботи вже скоро направлять у Барселону. До цього їх вже експонували в Будапешті.

Також він наголошує, що відвідувачів обов’язково зацікавить оновлена експозиція зразків озброєння новітніх фашистів – росіян, яка постійно поповнюється.




Читайте також: У Києві відбулося відкриття першої частини благодійного різдвяного фотопроекту «Хустка Перемоги»

Вийшов третій випуск проекту «Коли закінчиться війна» за участі екстрасенса Олександра Жаркова (відео)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Юрій Іванов 

Фото: Анатолій Шараєвський

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *