Головна Сторінка » Кілька місяців після обстрілів: як нині виглядає податковий університет в Ірпені

Кілька місяців після обстрілів: як нині виглядає податковий університет в Ірпені

0

Днями кореспонденти Pravda NEWS побували в Ірпені, що на Київщині. Тут робили репортаж про зруйноване орками місто. Нашу увагу привернув Державний податковий університет, у якого адмінкорпус вигорів вщент, а інші корпуси та гуртожитки теж мають значні ушкодження.

Біля навчального закладу зустрічаємося з в.о. проректора із міжнародної діяльності та інвестицій ДПУ Василем Чмелюком. Він згодився провести для нас невеличку екскурсію зруйнованим університетом.

«Ірпінь з моменту вторгнення російських окупантів став лінією фронту. В укриттях вишу знайшли прихисток біля 700 місцевих жителів. Перші 10 днів війни адміністрація навчального закладу разом із викладацьким складом теж знаходилися тут»,- починає розповідати.


Якраз проходимо повз спортивний комлекс. Василь Чмелюк показує нам в стіні величезну діру. Каже, що це такі наслідки від пострілів танків.

«4 березня університет зазнав перших руйнацій. Були мінометні обстріли. Ми нарахували тоді шість влучань. Зрештою, сталося два загорання, які одразу локалізували. Наступного дня відбулася евакуація нашого університету до філії у місті Сторожинець Чернівецькій області»,- говорить в.о. проректора із міжнародної діяльності та інвестицій ДПУ.

За його словами, широкоформатних руйнувань університет зазнав у 30-х числах березня перед відходом ворожих військ:

«У цей час якраз і знищили адміністративну будівлю вишу, будівлю аудиторії соціально-гуманітарного факультету. Тоді зазнали руйнації й два наші гуртожитки, спортивний комплекс та медичний центр. За попередньою оцінкою університет постраждав на 50 %. Наразі чекаємо відповідну державну комісію, яка  зафіксує руйнування та встановить чіткі цифри для подальшої відбудови закладу».

Василь Чмелюк додає, наразі керівництво вишу розпочало роботу із залучення донорських та грантових коштів на відбудову та реновацію університету. Треба встигнути до настання зими полагодити дах та вставити вибиті вікна, щоб будівлі далі не руйнувалися.

Читайте також: Слідами війни: Ірпінь вражає кладовищем автомобілів, обстріляними будинками та знищеним адмінкорпусом податкового університету.

НПідписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Юрій ІВАНОВ

Фото: Юрій ІВАНОВ 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *