Головна Сторінка » Фронтмен гурту Mad Heads Вадим Красноокий: «Наші пісні в повну силу працюють на Перемогу…»

Фронтмен гурту Mad Heads Вадим Красноокий: «Наші пісні в повну силу працюють на Перемогу…»

0

Фронтмен рок-гурту Mad Heads Вадим Красноокий розповів у ексклюзивному інтерв’ю «Оперативній Україні інфо»та Pravda NEWS про участь у благодійних концертах, як написав нову пісню «Ми – українці, ми можемо все!» та інше.

Зустріч проходила в Києві на Арт-Заводі «Платформа» під час благодійного Smile Wanted Fest, на якому збирали кошти на мобільну стоматологію для ЗСУ, переселенців і мешканців областей, що найбільше постраждали від війни. Захід організував Фонд «Трушна Перемога».

Директор, головний редактор ІА «Оперативна Україна інфо» Юрій ІВАНОВ та фронтмен рок-гурту Mad Heads Вадим КРАСНООКИЙ.

– Вадиме, Ви брали участь у чудовому благодійному заході. Вас сюди запросили друзі?

– Для мене честь бути тут і робити цю добру справу разом із БФ «Трушна Перемога», разом із організаторами, разом з усіма артистами, які підтримали цей захід. Ми з гуртом Mad Heads намагаємося якомога більше проводити концертів в Україні з двох причин. По-перше, всі концерти благодійні і кошти збираються на підтримку наших захисників. А друге, нашим людям зараз, як ніколи, потрібна моральна підтримка. А пісня, посмішка, єднання, можливість бути разом та відчувати одне одного – це якраз те, що працює як терапія: допомагає, підтримує, перезавантажує.

– Наскільки я розумію, Ви постійно долучаєтеся до різноманітних благодійних заходів?

– Абсолютно правильно. Наскільки можемо, наскільки встигаємо.

– Сьогодні Ви співали нову пісню «Разом можемо все». Це була, фактично, прем’єра, так?

– Вона називається «Ми – українці, ми зможемо все». Це така довга назва, але вона важлива. Там є, по-перше, один важливий приспів: «Ми – українці, ми можемо все». І потім ще другий приспів: «Разом можемо і переможемо. Клятих ворогів на нуль помножимо!».

– Це зараз – те, що потрібно нам, тому що такі пісні, вони, дійсно, для того, щоб піднімати бойовий дух і нести українську культуру. У нас дуже багато гуртів, різноманітних виконавців, які набагато кращі за  російську попсню. Тому просто браво!

– Зараз у цих умовах, які в нас є, в нас просто немає вибору, окрім, як стати кращими в усьому, самим для себе насамперед. Якщо ж не зробимо це для себе, то нам ніхто й не допоможе. А коли будемо сильні, то й матимемо багато друзів. Ось і вся правда життя. Українці дуже круті. Я пишаюся тим, що є маленькою частинкою цієї великої нації, цієї сили, цього глобального світового таланту. І тому наші пісні завжди були дуже круті, а зараз вони в повну силу працюють на нашу Перемогу, адже пісня може бути й зброєю.

– Пане Вадиме, ось зараз, я так розумію, у Вас теж почалася нова творчість. Скільки вже пісень написали за оці пів року?

– У перші дні війни не міг не тільки писати нові пісні, а й старі грати. Не міг взяти до рук гітару, це було дуже сильним переживанням, це був дуже сильний шок. Але поступово почав це робити для себе, аби лікуватися. Потім почав грати та співати для інших людей.

– Тобто, музотерапія, правильно?

– Музотерапія, абсолютно правильно. В Mad Heads багато патріотичних пісень у репертуарі, тож мені було, що співати. Разом з тим, увесь час намагався писати нові пісні, тому що вражень було дуже багато. Проте писалися пісні тяжкі, виходили сумні мотиви, а можливо, часом і занадто агресивні. Тому жодну з них поки що не показав.

– Але, мабуть, прийде час, коли Ви оце все оприлюдните.

– Абсолютно може бути так. Просто зараз треба вибирати найважливіше. І тому я шукав для себе відповідь: що найважливіше хочу сказати українцям? І коли ця відповідь прийшла у вигляді пісні, то тепер граємо її з Mad Heads. Ця композиція позитивна, хоча мало позитивного в тому, що відбувається. Проте наш народ стає сильнішим у боротьбі з ворогом. І якщо навчимося тримати цю єдність, і будемо знати свої можливості, цінувати один одного, то в майбутньому мирному житті цей досвід нам стане у нагоді. Саме про це йдеться у новій пісні групи Mad Heads.

– Ось сьогодні Ви сказали зі сцени, що дуже багато пісень, які раніше виконували, зараз набули наче нового звучання. Це стосується і Вашої пісні «Надія є». Її люди співали хором…

– Ця пісня стала народною, і вона живе своїм життям. Її співають вуличні музиканти, її співають просто всі. І я дуже радий, що мені пощастило бути провідником для такої важливої справи – співати старі та нові пісні для людей, особливо тоді, коли вони цього потребують. Ось, власне, тим і займаємося.

– Це можна сказати і про Вашу пісню «Смерека». Люди її завжди на «ура» сприймають, хоча цій пісні вже багато років.

– Думаю, що зараз просто на часі для людей переосмислювати українські пісні. Їх дуже багато і на всі випадки життя. Начасі відкривати для себе щось нове, те, що хтось не знав, заповнювати свій інформаційний простір українським продуктом на 100%, без якихось там законів, або там підказок зверху, тому що це спосіб нашої боротьби з ворогом. Оце треба розуміти. Ніхто не мусить мені казати, що мені слухати з музики, але я сам розумію, що не хочу слухати москальські пісні, не хочу дивитися москальські фільми. Тепер мене просто нудить від них.

– І наостанок Ваші побажання для читачів і глядачів «Оперативної України інфо».

– Побажання маю єдине – нам якнайшвидшої Перемоги в цій війні! Мирного неба і щасливого життя, сподіваюся, ще в цьому році! З Вами Вадим Красноокий, група Mad Heads.

– Дякую Вам за інтерв’ю! Слава Україні!

– Героям Слава!

Дивіться також відеоверсію інтерв’ю:

Читайте також: ВИЙШОВ ПЕРШИЙ ВИПУСК ПРОГРАМИ «КОЛИ ЗАКІНЧИТЬСЯ ВІЙНА?» (відео)

Вийшов другий випуск проекту «Коли закінчиться війна?» з українською Жанною Дарк (відео)

Вийшов третій випуск проекту «Коли закінчиться війна» за участі екстрасенса Олександра Жаркова (відео)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Спілкувався Юрій ІВАНОВ

Фото і відео: Анатолій ШАРАЄВСЬКИЙ

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *