Головна Сторінка » Два місяці після окупації: як нині виглядає понівечена Бородянка

Два місяці після окупації: як нині виглядає понівечена Бородянка

0

Днями редакція Pravda news побувала в Бородянці, що на Київщині. ЗСУ два місяці тому звільнили це селище із окупації російських військ.

Селище міського типу Бородянка знаходиться за п’ятдесят кілометрів від Києва. Ще при в’їзді до цього населеного пункту нас зустрічає понівечений міст. Якщо бути точнішим, то його залишки…

На вулиці Центральній знаходяться майже всі адміністративні будівлі, кілька пам’ятників та багатоповерхівки. Сюди ще на початку березня заїхали танки російської федерації.

Саме в центрі селища і точилися найзапекліші бої між теробороною та російською ордою.

Таке враження, що ворог гатив по всьому, що бачив. Від деяких будинків залишилося лише згарище, але є й такі, в яких немає даху чи вибиті вікна. У дворах подекуди видніються обгорілі автівки.

До нашого об’єктиву потрапило кілька багатоповерхівок, які дивом вистояли. Проте чи надовго це?

 

Місцеві кажуть, що дуже легко зрозуміти, чим стріляли в будинок. Наприклад, якщо у будівлі велика діра в стіні, то це палили з танка. Коли ж на місці будинку руїни, то бомбили ракетами. Пряме ж попадання у панельну багатоповерхівку, то це означає смерть для всіх мешканців, незважаючи на поверхи. Сама ж будівля за мить складається як картковий будиночок.

Атмосфера у селищі – важка. Наче проживаєш разом із місцевими той жах, який тут був ще донедавна. Навіть у самому повітрі ніби витає смерть.

Однак люди потроху вертаються… Дехто у приватному секторі навіть почав ремонтувати свої оселі: встановлює вікна, робить нове перекриття даху.

Переконують, що все поступово відновлять і Бородяка буде ще кращою ніж була до цього. Головне, аби якнайшвидше здолати ворога і отримати таку вже вистраждану та довгоочікувану Перемогу.

Читайте також: Як живе Київ під час війни (репортаж).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Юрій ІВАНОВ

Фото і відео: Юрій ІВАНОВ

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *