Головна Сторінка » З Одеси вирушив перший караван українського зерна

З Одеси вирушив перший караван українського зерна

0

Сьогодні, зранку 5 серпня, з портів Великої Одеси вирушив перший караван суден з українським збіжжям.

Про це повідомляє Pravda NEWS з посиланням на міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

За його словами, на борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET – 57 тисяч тонн української кукурудзи, яку направляють до Туреччини, Великої Британії та Ірландії.

Так, сьогоднішнім караваном поновили судноплавство з порту «Чорноморськ».

«Розраховуємо, що безпекові гарантії наших партнерів з ООН та Туреччини будуть працювати і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку. Для цього плануємо забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць», – додав заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

Нагадаємо, що 22 липня у Стамбулі за участю ООН, Росії, Туреччини та України відбулося підписання двох документів щодо створення коридору для вивезення зерна із трьох портів в Україні – Чорноморська, Одеси та Південного.

Читайте також: Картину «Маріупольська Богоматір» продали на аукціоні за 22 тисячі доларів: кошти підуть на допомогу армії

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *