Головна Сторінка » Віктор Лещинський: «Ситуація на ринку будматеріалів викликає занепокоєння»

Віктор Лещинський: «Ситуація на ринку будматеріалів викликає занепокоєння»

0

Війна зруйнувала надії на стабілізацію ситуації на ринку будівельних матеріалів у найближчій перспективі. Таку думку висловив президент Національного експертно-будівельного альянсу України Віктор Лещинський.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

За його словами, наразі спостерігаємо суттєвий дефіцит будматеріалів. Насамперед – це арматура та вироби з металу, мінвата і керамоблоки, будівельні суміші й інше.

«Значні ускладнення існують з наявністю та постачанням кабельної продукції. У великому дефіциті є труби різних діаметрів та призначення, найперше сталеві труби. Повністю компенсувати дефіцит за рахунок імпорту також не вдасться через ускладнену логістику»,- говорить Віктор Лещинський.

Він зауважує, більш-менш неушкодженою залишилась основна частина цементних заводів. Тобто цемент, пісок, граніт та щебінь на ринку є. А ось зі склом великі проблеми:

«Також намічаються труднощі з керамічною цеглою, тому що дуже багато заводів було в Сумах та Гостомелі. Зараз вони зруйновані. Очікуються проблеми і з керамічною плиткою, тому що весь час бомблять Харків. А там розташоване найбільше підприємство України з виробництва плитки. Відчуватиметься і дефіцит бітуму через втрату Кременчуцького НПЗ».

Очільник НЕБАУ підкреслює, що об’єктивні причини, безперечно, зумовлюють зростання цін на будівельні матеріали. Головними чинниками цього процесу можна вважати курс валют, витрати на нову логістику, дефіцит робочої сили і, безумовно, попит, який буде постійно зростати.

«Нині я вкрай обережно ставлюсь до ініціатив деяких моїх поважних колег, які вносять пропозиції щодо адміністративного регулювання цін на основні будівельні матеріали. Оскільки і теорія, і практика свідчать, що будь-яке штучне регулювання призводить лише до загострення дефіциту. Треба шукати інші механізми та методи подолання дефіциту. Тож Національний експертно-будівельний альянс України і працює в цьому напрямі»,- підсумовує Віктор Лещинський.

Читайте також: Віктор Лещинський: «Кременчук поступово переходитиме на альтернативне опалення»

Віктор Лещинський: «Ринок будматеріалів має незначні коливання цін…»

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Юрій ІВАНОВ

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *