Головна Сторінка » У Києві відкрили благодійну виставку-марафон художниці Оксани Фурси із повним аншлагом

У Києві відкрили благодійну виставку-марафон художниці Оксани Фурси із повним аншлагом

0

Учора, 5 липня, у Києві в Національному музеї Тараса Шевченка відбулася благодійна виставка-марафон «Між небом та землею» української художниці, перлини вітчизняного фолк-арт Оксани Фурси.

Про це повідомляє Pravda NEWS.

За словами Оксани Фурси, її виставка – це відповідь на початок війни, страждання українського народу і його героїчну боротьбу.

Від самого початку війни Оксана залишалась у Києві. Всі ті трагічні події, страждання, які вона пережила разом з українцями, надихнули її на створення серії картин «Між небом та землею». «Благословіння Богородиці», «Янгол перемоги», «Янгол відродження» підносять нас до духовних витоків сили українського народу.

Основою виставки стала інсталяція з протитанкових їжаків, на яких під різними ракурсами і освітленням демонструються дві колекції: «Яблунево-медова казка» як символ миру, добра й щедрот української землі та «Між небом та землею» – звернення до потаємної правди буття.

«Кожного дня молюся про те, щоб в Україні настав мир і жахливі часи добігли кінця. Я вірю, що добро переможе те нещадне зло, що прийшло до нас. Вірю в неминучу перемогу й подальше процвітання моєї країни»,- ділиться переживаннями Оксана Фурса.

У рамках відкриття виставки гості долучилися до процесу створення спільної картини «Крила єдності».

Так, кожен з присутніх міг намалювати окрему пір’їнку на цьому полотні і висловити свої емоції. Тож пір’їнка до пір’їнки із різних країн світу, зрештою, дасть нам оті «Крила єдності».

На виставку завітала і легендарна українська акторка Ольга Сумська. Каже, що творчість Оксани Фурси подобається їй вже давно.

«Ми знайомі із Оксаною вже кілька років. І це велика для мене честь бути присутньою на цій персональній виставці. У кожному її полотні відчувається яскравість української жіночої душі. Частина ж виставки, звісно, відображає увесь трагізм, який нині через війну переживає кожен українець»,- говорить Ольга Сумська.

І додає, що має у своїй колекції хустку із принтом від цієї художниці.

Протягом липня виставка діятиме в Національному музеї Тараса Шевченка. А в серпні-жовтні Благодійний Фонд «АРТ РЕНОВА УКРАЇНА» презентує її в країнах Європейського Союзу, США, Канаді, Казахстані та Азербайджані.

До речі, благодійна виставка-марафон «Між небом та землею» покликана зібрати кошти для відродження українського мистецтва, закладівж творчої освіти, які постраждали під час війни, допомогти творчо-обдарованим дітям, музеям, культурним закладам.

Задля цієї високої цілі окремі роботи художниці Оксани Фурси продадуть на аукціонах, які організують під час проведення виставок у різних країнах світу.

Читайте також: Українська «Рапунцель» знялася у патріотичній фотосесії, аби показати унікальну красу нашої країни

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Юрій ІВАНОВ

Фото: Володимир АНУФРІЄВ, Юрій ІВАНОВ

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *