Головна Сторінка » Слідами війни: Ірпінь вражає кладовищем автомобілів, обстріляними будинками та знищеним адмінкорпусом податкового університету

Слідами війни: Ірпінь вражає кладовищем автомобілів, обстріляними будинками та знищеним адмінкорпусом податкового університету

0

Учора, 15 червня, кореспонденти «Оперативної України інфо» та Pravda NEWS в Ірпені, що на Київщині. Тут під час запеклих боїв із російськими окупантами пошкодили 80 % міських об’єктів, а близько 3 тисячі будівель не підлягають відновленню. Прогнали ж звідси локів лише 28 березня.

Ще при в’їзді в місто нас зустрічає кладовище автомобілів.

Обгорілі автівки лежать одна на одній наче декорації до якогось фільму жахів. Тут час від часу зупиняються люди, підходять фотографуються.

Місцеві кажуть, що рашисти протягом місяця обстрілювали місто і тероризували населення – вбивали, катували, ґвалтували і марадерили.

Як раніше повідомляв міський голова Ірпеня Олександр Маркушин, тільки для відбудови знищеного або пошкодженого житлового фонду міста потрібно близько 850 мільйонів доларів. А вартість відновлення знищеної міської інфраструктури становить близько 150 мільйонів доларів.

За останніми підрахунками, які озвучував у ЗМІ радник міського голови Ірпеня Андрій Літвинов, у населеному пункті пошкоджено 80% міських об’єктів, близько 3 тисяч будівель не підлягають відновленню.

У центрі міста до нашого фотооб’єктиву потрапили будинки різного ступеня руйнації: є такі, які мають значні ушкодження, є будівлі, в яких повибивало вікна чи видно сліди від обстрілів, чи постраждала лише покрівля.

Однак зустрічаються й такі оселі, які вже не можна відновити.

Привернув нашу увагу і Державний податковий університет. Його адмінкорпус вигорів вщент, а інші корпуси та гуртожитки мають значні ушкодження.

У будівлі спортивного комлексу побачили величезну діру. Кажуть, що це поцілив у неї танк.

Про податковий виш ми розкажемо більш детально у наступному нашому матеріалі. Це буде невеликий екскурс від в.о. проректора із міжнародної діяльності та інвестицій ДПУ Василя Чмелюка.

За словами місцевої влади, наразі в Ірпені повністю завершили розмінування територій. Усі будинки й місцевість перевірили.

Тепер залишилося тільки знайти кошти, аби відновити інфраструктуру Ірпеня та повернути місту колишню привабливість.

Читайте також: НЕБАУ розпочав співпрацю із чеською компанією задля відновлення об’єктів охорони здоров’я.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Юрій ІВАНОВ

Фото: Юрій ІВАНОВ 

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *