Головна Сторінка » На Полтавщині попрощалися із 25-річним захисником України

На Полтавщині попрощалися із 25-річним захисником України

0

Сьогодні, 10 червня, у селі Яхники Лохвицької територіальної громади, що на Полтавщині,  відбулося прощання із загиблим воїном Максимом Зінченком. Він загинув під Званівкою Донецької області, де під час ворожого артилерійського обстрілу отримав несумісне з життям осколкове поранення.

Про це Pravda NEWS повідомив Лохвицький міський голова Віктор Радько.


За його словами, напередодні ввечері односельчани зустрічали тіло загиблого живим коридором – на колінах зі свічками в руках.


«Максиму Зінченком було всього 25 років…Йому б ще жити, ростити дітей,  радіти життю. Але знайте одне – він віддав своє життя  заради нас. Щоб не було тих істот, які, пам’ятаєте, 26 лютого знаходилися  поблизу – лише за 25 кілометрів. Дякуючи таким хлопцям, рашисти  не нищать наші домівки. Тож давайте, доки живі, будемо пам’ятати своїх Героїв і вірити в нашу перемогу, в те, що Збройні сили України захистять нашу державу»,- зазначив Віктор Радько.




Востаннє до свого друга і однокласника звернувся яхничанин Олександр Оленюк:

«Не віриться, що ти пішов так рано з життя. Завжди був добрим, енергійним, завжди всім допомагав. Веселий, щирий, з посмішкою на обличчі – саме таким залишишся в нашій пам’яті. Ти віддав найдорожче – своє життя, боронячи неньку Україну, навічно закарбувавши себе в історії. Саме завдяки таким Захисникам як ти, ми маємо надію на майбутнє.  Вічна тобі шана, наш Герою! Ти завжди будеш живим у наших серцях, та ще не одні вуста будуть розповідати про твою мужність і героїзм. Не забудемо! Не пробачимо!».

Прощальним залпом у небо відсалютували в честь загиблого солдата Максима Зінченка його побратими-військові.   

«Щирі співчуття рідним і близьким загиблого. Вічна пам’ять і слава Герою, воїну Збройних сил, який віддав  своє молоде життя за те, щоб мирним стало  небо над нашою рідною Україною! Пам’ять про  Максима навіки буде в наших серцях! Герої не вмирають, вони продовжують боронити нас з небес! Слава Україні!»,- додав міський голова Лохвиці.

Редакція Pravda NEWS також приєднується до співчуттів усім близьким та  рідним Героя!

Читайте також: Як виглядає Гостомель після обстрілів російських окупантів.

Обстріли Гостомеля: як двоповерховий будинок за мить перетворився на руїни та невимовний біль для господарів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на офіційну сторінку в Фейсбук, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Юрій ІВАНОВ

Автор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *